Gode Råd

Forside

I min tid indenfor hospitalssystemet, både som sygeplejerske og som patient, er jeg flere gange blevet forbavset over hvordan selvsamme system fungerer - på godt og ondt. Jeg har i det følgende prøvet at komme med nogle gode råd, som man forhåbentlig kan bruge, skulle man komme i sammen kedelige situation som mig. Sidder du med erfaringer, må du meget gerne skrive til mig, så kan de komme på listen:60 procent tilskud på ernæringsdrikke

Spiser du ikke nok, måske pga. kemoterapi eller andet, findes der ernæringstilskud, som man kan drikke, hvis appetitten er lav. De er bare meget dyre, men din læge kan udfylde en "grøn recept", så du får 60 % rabat på prisen. Jeg drak Nutridrik og recepten fik prisen ned fra 22 kroner stykket til 9 kroner.Udbetaling ved Kritisk Sygdom:

Pensionsselskaberne har en paragraf, kaldet "kritisk sygdom". Den gør det muligt for dig, hvis du har kræft, at få udbetalt penge som et engangsbeløb. Ansøgningsskemaet fås hos dit pensionsselskab.Kopi af Journal:

Du har ret til aktindsigt og kan derved kræve en kopi af din journal. Min kopi hjælper mig i at følge bedre med i min sygdom, behandling osv. Skal du bruge eventuelle røntgenbilleder til brug hos andre behandlere, kan du høre hospitalet om de udlåner dem midlertidigt - alternativt kan du købe kopier.Humlegården:

Der findes utallige alternative tilbud, men jeg synes Humlegården skal nævnes. Jeg har ikke selv brugt stedet eller dets tilbud og jeg ved at meningerne om det er både meget positive og meget negative. Men det ER et privat tilbud som kræftpatienter kan benytte sig af.Dokumentation i Journal:

Lige meget hvilken form for alternativ behandling benytter, så prøv at få lægen til at skrive navnet på det du bruger i din journal. Dette for at få dokumenteret den alternative behandling.Væv efter biopsi:

Rent juridisk, ejes udtaget væv ved en biopsi stadig patienten. Dvs., ønsker du at benytte andre tilbud om diagnosticering, som kræver væv, kan du kræve dit allerede udtagede væv udleveret, så du undgår endnu en biopsi.Forsikring ved rejse:

Hvis du har kræft og skal ud og rejse, skal du sandsynligvis sende et forhåndstilsagn til forsikringsselskabet. Du kan ikke gå ud fra at de automatisk dækker dig. Det kan komme til at koste en formue, hvis du bliver syg under rejsen. Forhåndstilsagnet hentes hos dit rejseforsikringsselskab og udfyldes af din behandlende læge.

Links