Hjerndrupgård-slægten, præsterne Boye / Boëthius mm.

Steen Thomsen's forside  >  Hjerndrupgård-slægten
Post: steen.thomsen snabel-a mail.danbbs.dk

Disse sider handler om slægten på Hjerndrupgård, præsterne i Vilstrup og mange omgivende familier. Geografisk starter vi nær Haderslev, men kommer også til byerne Åbenrå, Flensburg, Odense, Rendsburg, Ribe, Schleswig, Husum, og til sognene Gl Haderslev, Hjerndrup, Kropp, Løgumkloster, Magstrup, og Nagbøl.

Hjerndrupgård ligger lige ved motorvejen 8 km N for Haderslev, 4 km SV for Christiansfeld. Det er en gammel frigård, dvs at ejerne ikke var adelige men frimænd. De hed i 15xx 16xx og 17xx skiftevis Truels Nissen og Nis Truelsen. Den ældste kendte er Nigel Jensen (ca 1455 - 1499 -). Familien er indgiftet med frimænd, fogeder, præster, toldere - kort sagt den ikke-adelige overklasse.

Præsterne Boye / Boysen / Boëthius sidder i flere generationer i Vilstrup på Haderslev Næs, 6 km syd for byen. Navnene Lorentz / Laurentius, Jørgen / Georg og Sara går igen. Anelinien starter med Boye Jensen i Kollund (ca 1450 - før 1539).

Mange har arbejdet med slægten, her er en liste over nuværende forskere. Det største arbejde er udført af den anerkendte Carl Langholz (f 1921), men desværre har vi kun hans resultater, ikke nogen kildehenvisninger eller vurderinger af hypoteser. Det har afstedkommet meget arbejde med at sætte spørgsmålstegn ved ubeviste hypoteser, og grave kildemateriale frem, og der er fortsat en lang række uafklarede spørgsmål og forskningsopgaver. Alle bidrag modtages med kyshånd! steen.thomsen snabel-a danbbs.dk
 

Revisioner

15 aug 01: Provst Johannes Meiger er død 17 feb 1561 iflg Arends. Et par e-adresser er tilføjet.
 

Filer du kan hente

Du kan hente en GEDCOM-fil med godt 500 personer, ca 260 kB.

GEDCOM-filen er lavet med DISGEN, så der skal pusles lidt med den for at få den ind i Brothers Keeper eller WinFamily, her er en brugsanvisning.

Hyppige navne er: Arnkiel (11), Bockholt (16), Boye / Boysen / Boëthius (27), Bruun (9), Buch (11), Dorn (10), Fabricius (11), Holmer (24), Iversen / Iversdatter (13), Rickerts / Rickertsen (11), Nissen / Nisdatter (15), Truelsen / Truelsdatter (21).
Her er en navneoversigt over personerne.

Der er også en anetavle hvor probanden er Hans Christensen Juhl (1815 -1893). Hans enke solgte gården ud af slægten i 1901. Tavlen rummer 12 generationer og 51 personer, og den fås som oversigt og som fuld anetavle, begge i txt-format.

Kilder er anført for hver enkelt person. Husk venligst at 'NNs database' IKKE er en primær kilde.
 

Steen Thomsen

Indlagt på WWW: aug 2001.

Steen Thomsen's forside  >  Hjerndrupgård-slægten  >  Top
Post: steen.thomsen snabel-a mail.danbbs.dk